Slide ghori sadhu A Op zoek naar leven AGHOR

Slide De Aghoris stellen dat alle tegenstellingen uiteindelijk illusoir zijn. Het doel van het omarmen van vervuiling en degradatie op verschillende wijze is de realisatie van non-dualiteit (advaita). Dit wordt gedaan om sociale taboes te doorbreken, wat in essentie een veranderde bewustzijnsstaat is en de illusoire aard van alle conventionele categorieën in te zien. De Aghoris zijn een van de obscure Indiase tradities en de meest extreme en fascinerende vorm van de Tantra. De Sanskriet uitdrukking Aghora is de combinatie tussen twee woorden en heeft verschillende betekenissen: A is een ontkenning; Ghora is de duisternis van de onwetendheid, maar het betekent ook intens, diep; Aghora betekent daarom Licht, afwezigheid van obscuriteit, bewustzijn, maar het symboliseert ook een levensstijl waarbij een persoon uit de Aghori-traditie geen intense of diepe gevoelens heeft, het maakt geen verschil tussen de verschillende gevoelens, lijkt onverschillig te zijn naar de verschillende levensverhalen.

Slide

Slide Aghoris geloven dat de ziel van elke persoon Shiva is maar wordt bedekt door astamahapasha "acht grote knopen of ketenen" - sensueel genot, woede, hebzucht, obsessie, angst en haat. De rituelen van de Aghoris zijn gericht op het verwijderen van deze knopen. Sadhana (rituelen) op crematie plaatsen vernietigen angst; seksuele handelingen met lijken helpen iemand vrij te maken van seksueel verlangen; naakt zijn vernietigt schaamte. Bij het loslaten en doorbreken van alle acht knopen wordt de ziel sadashiva en verkrijgt hij moksha (verlichting). Aghoris drinken alcohol, roken marihuana, eten vlees (in sommige riten ook menselijk vlees); ze gebruiken een menselijke schedel als kom, ze dwalen tussen de brandstapels, mediteren 's nachts en hebben geen taboe op seks. Dit pad lijkt volledig los te staan ​​van de hindoeïstische filosofieën en het misleidt de ware aard van deze weinig bekende realiteit in het spectrum van de Indiase sadhus (asceten). De rituele praktijken van de Aghori zijn symbolen van hun niet-dualistische overtuigingen. Het lijk waarop ze mediteren is een symbool van hun eigen lichaam en transcendentie van het lagere zelf en de realisatie van het Allerhoogste Zelf.

Slide

Slide Een aghori sadhu ging op zoek naar een menselijke schedel. Hiermee kan hij krachtige sadhana (rituelen) uitvoeren. Na een initieel zuiveringsritueel kan de menselijke schedel worden gebruikt voor sadhana en ook als drinkbeker. Er zijn mensen die de God van de Hoge Hemelen aanbidden.
Er zijn mensen die God aanbidden in een standbeeld of in een afbeelding.
Er zijn mensen die de vormloze God aanbidden.
Er zijn mensen die God in hun eigen hart aanbidden.
Er zijn mensen die geloven dat God de geest is.
De Aghori's aanbidden God in hun lichaam of in het lichaam van de anderen.
Omdat "ik ben God",
Aham Brahmasmi.

Slide

Slide

Slide

Slide

Slide

Slide

Slide

Slide LOCATIE EINDHOVEN
THE NETHERLANDS
NIEUWSBRIEF Blijf op de hoogte van verhalen, updates en aanbiedingen


CONTACT +31 6 41723429 VOLG ME OP
Copyright 2019 | All photos and webdesign by Peter Bos   |   All Rights Reserved