Project Description

OP ZOEK NAAR HET LEVEN

De Aghoris stellen dat alle tegenstellingen uiteindelijk illusoir zijn. Het doel van het omarmen van vervuiling en degradatie op verschillende wijze is de realisatie van non-dualiteit (advaita). Dit wordt gedaan om sociale taboes te doorbreken, wat in essentie een veranderde bewustzijnsstaat is en de illusoire aard van alle conventionele categorieën in te zien.

Aghoris geloven dat de ziel van elke persoon Shiva is maar wordt bedekt door astamahapasha “acht grote knopen of ketenen” – sensueel genot, woede, hebzucht, obsessie, angst en haat. De rituelen van de Aghoris zijn gericht op het verwijderen van deze knopen. Sadhana (rituelen) op crematie plaatsen vernietigen angst; seksuele handelingen met lijken helpen iemand vrij te maken van seksueel verlangen; naakt zijn vernietigt schaamte. Bij het loslaten en doorbreken van alle acht knopen wordt de ziel sadashiva en verkrijgt hij moksha (verlichting).

Een aghori sadhu ging eropuit om een ​​menselijke schedel te verkrijgen waarmee hij krachtige sadhana kan uitvoeren. Na een initieel zuiveringsritueel kan de menselijke schedel worden gebruikt voor sadhana.