Project Description

PORTRETTEN UIT DE HIMALAYA

Oude koninkrijken verborgen tussen de hoogste bergtoppen ter wereld. Harde winters en afgelegen nederzettingen in de bergen hebben de culturen al tientallen jaren relatief onaangeroerd gelaten. Dat verandert snel, maar het is nog mogelijk opmerkelijk traditionele kleding en gewoonten vinden.

Brokpa
De Brokpa-gemeenschap beweert van zuiver Arisch ras te zijn en de mythe zegt dat ze hun genetische geschiedenis traceren naar de soldaten van het leger van Alexander de Grote die zijn achterbleven en zich hebben genesteld in vier dorpen in Ladakh. De Brokpa-gemeenschap is er lang in geslaagd om zijn genenpool intact te houden, met behulp van sterke sociale sancties en regels zo is trouwen alleen toegestaan ​​binnen de stam.

Ladakhi
Ladakh ‘land van de hoge passen’ bekend om zijn afgelegen bergschoonheid en cultuur. De Ladakhi en hun markante hoofddeksels ‘de Perak’ in de vorm van een blauwe cobra die hen beschermt en begeleidt door de gevaren van de menselijke wereld.

Apatani
Vaak zijn de vrouwen van de Apatani ontvoerd door vijandige stammen vanwege hun schoonheid. De leider van de Apatani besloot alle dat vrouwen een lelijker gezicht moesten hebben om deze ontvoer praktijken een halt toe te roepen. Grote neusplagen werden aangebracht en gezichten werden getatoeëerd. Hopelijk worden de schone vrouwen van de Apatani nu met rust gelaten door de vijandige buren.