Slide adhus S Het spirituele pad Sadhu betekent iemand die een "sadhana" beoefent of op een strikte manier een pad van spirituele discipline volgt. De sadhu is uitsluitend toegewijd aan het bereiken van moksa (bevrijding), de vierde en laatste asrama (levensfase), door meditatie en contemplatie van Brahman. Sadhu's dragen vaak eenvoudige kleding, zoals saffraankleurige kleding in het hindoeïsme, wit, zwart of niets in het jaïnisme, wat hun sannyasa symboliseert (afstand doen van wereldse bezittingen). Een sadhu worden hoort de vierde fase te zijn in het leven van een hindoe, na studies, zijnde een vader en een pelgrim. Iemand die sadhu wordt, heeft vairagya nodig. Vairagya betekent verlangen om iets te bereiken door de wereld te verlaten (het verwijderen van familiale, maatschappelijke en aardse gehechtheden).

Slide

Slide De term sadhu verschijnt in Rigveda en Atharvaveda met de betekenissen; "direct, rechtstreeks, recht naar doel leidend". In de Vedische literatuur verwijst de term naar iemand die "welwillend, vriendelijk, bereid, effectief of efficiënt, vredig, veilig, goed, deugdzaam, eervol, rechtschapen, nobel" is, afhankelijk van de context. In de Hindoe verhalen betekent de term iemand die een 'heilige, wijze, ziener, heilige man, deugdzaam, kuis, eerlijk of juist' is.

Slide Studio Peter Bos, Eindhoven, sadhu 2018 Studio Peter Bos, Eindhoven, sadhu 2018

Slide

Slide Krishna zegt in de Bhagavadgita, “leef het leven volgens Dharma, en doe al je plichten en geef je dan aan mij over, dan zul je me winnen!”. Doe je plichten zonder je op het resultaat te richten, omdat je geen controle hebt over het eindresultaat, maar dat zou je niet moeten beletten je karma te doen. Doe je plichten, maar blijf afstandelijk '.

Slide

Slide

Slide Studio Peter Bos, Eindhoven, sadhu 2018

Slide

Slide

Slide LOCATIE EINDHOVEN
THE NETHERLANDS
NIEUWSBRIEF Blijf op de hoogte van verhalen, updates en aanbiedingen


CONTACT +31 6 41723429 VOLG ME OP
Copyright 2019 | All photos and webdesign by Peter Bos   |   All Rights Reserved